Basic Back

Al tien jaar ben ik dagelijks werkzaam als fysiotherapeut. Regelmatig kom ik dezelfde problemen tegen, namelijk rugklachten en vaak het gebrek aan kennis van de mensen zelf. Dit heeft mij er toe bewogen om extra rugscholingscursussen te volgen en zelf ook groeplessen te geven welke specifiek gericht zijn op de rugklachten. Uit mijn eigen ervaring is gebleken dat verruiming van de kennis van de mensen zelf (over hoe de rug werkt en hoe je de rug sterk kunt houden en/of maken) leidt tot vermindering van de klachten. Hierdoor is het idee ontstaan om een workshop te ontwikkelen die de mensen de kennis bij brengt, genaamd: Basic Back.

Waarom Basic Back
90% van de inwoners in Nederland kampt wel eens met rug klachten. Voor iedereen wel een bekend fenomeen: “door mijn rug gegaan” of “het is erin geschoten”. Rug klachten gaan vaak tijdelijk weg, maar ze komen ze terug, steker nog vaak sneller dan verwacht. Rug klachten breidden zich in het ergste geval uit naar andere delen van het lichaam met als gevolg langdurig ziekte verzuim.
Wat is Basic Back
Basic Back is een workshop welke in-company kan worden gegeven aan een groep van ongeveer 20-30 personen. Het is een korte aantrekkelijke workshop, welke je laat zien hoe de rug werkt en wat je kan doen om te zorgen dat je rug sterk wordt of blijft. Het is een eye opener en innovatief betreffende het gebruik van de rug in de dagelijkse situaties op werk, maar ook naast het werk.
Voor wie is Basic Back
Basic Back is niet alleen gericht op fysiek zwaar werk, maar ook voor personeel welke statische (bijv. zittende) werkzaamheden hebben. Basic Back kan en zal zorg dragen voor een stuk kennis bij de werknemers waardoor het kan leidden dat het ziekteverzuim zal dalen. Begrijpelijk zal worden gemaakt hoe belangrijk de rug is, niet alleen voor de werkgever (terug dringen van ziekteverzuim), maar ook voor de werknemer zelf (terug dringen van medische kosten en vermindering van pijnklachten).
Duur van de workshop
Basic Back is een kort, simpel en doeltreffend. Dit om kosten te drukken en in een zo kort mogelijke tijd een zo groot mogelijke rendement te krijgen voor op langere tijd. De geschatte tijd voor de workshop is ongeveer 30-45 minuten.
Daarnaast kunnen er altijd aanvullende modules worden toegevoegd welke specifieker in gaan op lichamelijke klachten in combinatie met de werksituatie.
Voor meer informatie kan telefonisch of via de e-mail contact opnemen met Fysio Physical