Corona / COVID19

Corona (COVID-19) en Fysiotherapie

In tijden van een pandemie en epidemie (zoals actueel Corona) is het ook voor u belangrijk te blijven bewegen. Het kan voorkomen dat er door de genomen maatregels en een (grote) vermindering is van het dagelijks bewegen tot en met het sporten.

Minder bewegen zorgt voor snelle afname van de algehele conditie en daarnaast ook de kracht van de spieren. Dit heeft als gevolg dat je vatbaarder wordt voor een virus, maar ook zullen dagelijkse activiteiten steeds moeizamer gaan verlopen.

 

Wat kan je zelf doen?

Door te blijven bewegen en extra te oefenen kan je je spierkracht in stand houden en zelf doen toenemen (dit geeft extra reserves). Zorg daarom dat je minimaal 30 minute per dag matig intensief beweegt.

Wij geven wat simpele oefeningen als voorbeelden, maar als je graag meer zou willen zou je bij ons online een afspraak kunnen inplannen. Wij kunnen je dan voorzien van persoonlijke en passende oefeningen.

Revalidatie van COVID-19

Voor alsnog is er weinig bekend over de revalidatie van COVID-19. Wel weten we dat het effect heeft op de ademhaling. Om te herstellen of te revalideren raden wij om onder begeleiding van een Fysiotherapeut te gaan beginnen met oefenen.  Het verbeteringen van de algehele uithoudingsvermogen en ademhaling zal hierin centraal staan.

Bij Fysio Physical hebben we  naast een uitstekende oefenzaal met oefen materialen, een sportfysiotherapeut in huis. Deze is van de laatste en ebste trainings mogelijkeheden op de hoogte.

Dit allemaal kan zorg dragen voor een spoedig herstel in een inspirerende omgeving waar getraind wordt

voor meer info of vrijblijvend advies kan atijd telefonische en via de mail contact worden opgenomen