Fysiotherapie

Fysiotherapie is een paramedische discipline die zich bezig houdt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens.

Patiënten met klachten van het steun- en bewegingsapparaat worden, ondersteund door oefeningen of verschillende fysische therapieën, geholpen om de beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Er zijn verschillende vormen binnen de fysiotherapie waarmee klachten worden behandeld zoals oefentherapie, massagetherapie en fysische therapie.

In de laatste jaren is er op het gebied van de fysiotherapie veel wetenschappelijk onderzoek gedaan. Dit heeft geleid tot een andere visie op de behandeling van lichamelijke klachten en blessures. Bij Fysio Physical wordt, mede dankzij deze visie, vaak een combinatie gemaakt tussen passieve en actieve behandelvormen.

Wanneer men behandeld moet worden met fysiotherapie zal er eerst een screening worden uitgevoerd. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek waaruit een fysiotherapeutische diagnose wordt gesteld. Aan de hand van deze diagnose wordt er een behandeldoel opgesteld en kan de behandeling beginnen.

Voorbeelden van behandeldoelen kunnen zijn:

– Pijn vermindering

– Hulp bij het herstellen van een lichamelijke klacht of blessure

– Verbeteren van het functioneren van het lichaam

– Optimaal functioneren binnen de grenzen bij een chronische aandoening

– Revalidatie van een (orthopedische) operatie

 

Bij Fysio Physical analyseert de fysiotherapeut samen met de patiënt welke rol het dagelijks leven (werk, sport, hobby’s) en het leefklimaat (privé en omgeving) spelen bij het ontstaan of in stand houden van de klachten. Het gedrag en de manier waarop de patiënt omgaat met zijn/haar beperkingen spelen een belangrijke rol tot het succesvol herstel.

Een behandeling is voor elke individu verschillend en voor elke klacht weer anders. Bij Fysio Physical wordt, door de persoonlijke begeleiding een behandelplan maatwerk. Dit zorgt voor een breed aanbod: adviseren, informeren, oefenen en het eventueel voorzien van hulpmiddelen.

Deze werkwijze onderscheidt Fysio Physical zich van andere praktijken en haalt hiermee succesvol resultaten.

Daarnaast beschikt Fysio Physical over een van de grootste en meeste uitgebreide oefenzalen in de regio. Revalidatie bij Fysio Physical wordt gedaan op een unieke wijze. Functionele bewegingen, welke continue varierend zijn op een hoge intensiteit.

Fysio Physical heeft als rode draad in het revalidatieproces en trainingen het natuurlijke bewegen. Hiermee is de praktijk vooruitstrevend in de fysiotherapie.