Vergoedingen Zorgverzekering

Vanaf 2021 maakt de praktijk Fysio Physical voor Fysiotherapie grote stappen voorruit naar een onafhankelijk functionerende zorginstelling.

 

Fysio Physical zal grotendeels gaan behandelen zonder contracten met de zorg verzekeraars. Dit houdt in dat wij niet hoeven te voldoen aan allerlei strenge regels van zorg verzekeraars en ons volledig kunnen richten op het belangrijkste gedeelte van de fysiotherapie: De klant en zijn of haar behandeling.

 

Het is een bewuste keuze van ons als praktijk om contract vrij te werken en dit heeft veruit veel meer voordelen:
  • Geen behandelprotocollen die niet aansluiten op de behandeling
  • Behandelplannen die persoonlijk worden afgestemd en niet geprotocolleerd door of voor een andere.
  • Niet verplicht hanteren van een opgelegde behandel index: alle behandelingen mogen worden gebruikt uit je verzekering.
  • Geen verplichte patiënten tevredenheid enquêtes welke door een zorg verzekeraar worden opgelegd
  • Kwaliteit van de behandeling en soort behandeling kan exact op de wensen worden afgestemd. Zorgeloos zorg genieten zoals bedoeld is.
  • Vermindering van de administratieve lasten, hierdoor is er effectief veel meer tijd voor de behandelingen (dan dat je behandeling ten koste gaat aan administratie).
  • Het te hanteren tarief van Fysio Physical is nog steeds onder de berekende kostprijs van €37,- (welk uit onderzoek is gebleken). Tarieven welke gepresenteerd zijn door de zorgverzekeraars zijn onwerkbaar laag, welke resulteren in het niet meer kunnen investeren in kwaliteit en innovatie.
Geen contracten zal wel resulteren dat er zelfstanding gedeclareerd zal moeten worden bij de zorgverzekeraar. Het kan voorkomen dat je hierdoor niet 100% alles vergoed zal krijgen.
Wil je weten of de praktijk wel een contract heeft bij jouw zorg verzekeraar informeer dan bij je zorgverzekering of klik hier voor een overzicht van het KNGF.